Citrullin erekcióra

Görögdinnye: a természetes potencianövelő

Miért fontos az L-Citrullin? Teljes mértékben hozzájárul az L-arginin szint növeléséhez és az NO termeléséhez A citrullin a szervezetben a karbamidcikluson ureacikluson és az NO mechanizmuson keresztül termelődik.

citrullin erekcióra

Az urea ciklusban az arginin karbamiddá és ornitinná, ezután az ornitin citrullinná, a citrullin argininná alakul át. Az arginin több különböző anyagcsereúton képes elindulni.

Egyikük a NO termeléséhez vezet — ebben a reakcióban az arginin újra citrullinná alakul át más mechanizmuson keresztül, amelyben nem vesz részt az ornitin.

citrullin erekcióra

Keletkezésének mechanizmusátót függetlenüla ,a citrullin erekcióra metabolitikus értelemben egyetlen uton indulhat el, amely visszaviszi az citrullin erekcióra. Az argininnal szemben az L-citrulin a bélben vagy a májban nem metabolizálódik, a vesében gyorsan alakul L-argininná.

citrullin erekcióra

Az L-citrullin pótlás növelte az erekció keménységét enyhe merevedési zavarban szenvedő férfiaknál Visszaállította a normál merevséget a férfiak felenél Kettős vak, randomizált, placebo-kontrollos keresztezett klinikai vizsgálatban a szájon át szedett L-citrulin-pótlás napi 2 x 3 gramm sokkal jobban növelte a plazma L-arginin és a cGMP szintet, valamint fokozta a a NO-függő jelátvitelt, mint az L-arginin.

Mind a 12 férfi, aki javulást mutatott, az L-citrullint választotta.

citrullin erekcióra

További forrásai a tök, az uborka, a szójabab és a vesebab. Pharmacokinetic and pharmacodynamic properties of oral L-citrulline and L-arginine: impact on nitric oxide metabolism.

citrullin erekcióra

Br J Clin Pharmacol. Oral L-citrulline supplementation improves erection hardness in men with mild erectile dysfunction.

citrullin erekcióra

Fontos információk