Pénisz közelről, A hímvessző papillomatosisa

Van-e összefüggés a láb és a pénisz mérete között? | Urban Legends

Emiatt nem tudjuk közvetlenül ellenőrizni, hogy a szócikkben szereplő állítások helytállóak-e.

pénisz közelről

Segíts megbízható forrásokat találni az állításokhoz! Pénisz közelről még: A Wikipédia nem az első közlés helye.

pénisz közelről

A hímvessző papillomatosisa, latinul papillomatosis penis vagy papillomatosis coronae glandis a férfi nemi szerven előforduló bőrelváltozás. Leírása[ szerkesztés ] A hímvessző ártalmatlan papillómái olyan jóindulató bőrdaganatok szemölcsszerű bőrkinővésekamelyek elsősorban a makk peremén fordulnak elő. Színük a makkéval megegyezik, vagy annál valamivel világosabbak.

pénisz közelről

Számuk és méretük igen változó lehet. Előfordulhat mindőssze néhány darab, de gyakran több sorban, sűrün helyezkednek el körben a makk felszínén.

pénisz közelről

A bőrfelületből való kiemelkedésük a fél mm-től a néhány 4—5 mm-es méretig terjedhet. Kialakulását egy kötőszöveti mag körül kialakult túlnőtt sejtcsoport jóindulatú burjánzása okozza.

pénisz közelről

A papillómák jelenléte a makk bőrének egy speciális élettani állapota, nem számít betegségnek és nem vírusfertőzés például HPV okozza. Nem keverendő össze a hímvesszőn előforduló Fordyce-foltokkal. A különböző tanulmányok az előfordulás gyakoriságára más-más adatokat adnak meg.

pénisz közelről

A jelenség nem igényel orvosi pénisz közelről vagy kezelést. Az esetleg zavaró nagyobb kinövések, vagy esztétikai megfontolások miatt a papillómák szén-dioxidos lézeres kezeléssel eltávolíthatók.

Beszélni a szexről 2. rész - #nemiszervek

A hímvessző makkja A makk pereme a papillómákkal A papillómák közelről.

Fontos információk